Jdi na obsah Jdi na menu
 


Noc s Andersenem 2014

Tak máme další ročník oblíbeného nocování v knihovně za sebou. Letos, tj.4.4.2014, nocovalo v prostorách dašické knihovny 15 dětí spolu s knihovnicí L. Havlovcovou, pomocnicí paní Ivou Leksovou a jejím malým psím kamarádem Kimískem.

Po nezbytných organizačních informacích jsme využili pěkného počasí a chodník před knihovnou se stal malířským plátnem a na něm postupem času vzniklo 15 portrétů komisaře Vrťapky, který byl letos patronem noci. A protože přes víkend moc nepršelo, mohly si naše výtvory prohlédnout ještě v pondělí děti z družiny. Poté jsme soutěžili, hráli si a četli.

V 21 hodin pro nás přijelo zase zahrát loutkové divadlo Kozlík, tentokrát to byla pohádka o Luciáškovi. Potom jsme si vyzkoušeli práci s loutkami a podívali se do zákulisí divadélka. Během večera jsme si ještě v rámci dílničky vyrobili zápisníčky, které jsme vyzdobili, mimo jiné, i otisky svých prstů.

Do cca půl dvanácté jsme si ještě pohráli a zasoutěžili si a pak následovala oblíbená tombola za vysoutěžené body. Kolem půlnoci jsme se rozložili po knihovně a v pohodě ze spacáků jsme se koukali na film "Ať žijí duchové", u kterého jsme se super bavili. A po jeho skončení jsme kolem půl druhé usínali.

Ráno jsme při snídani dostali od paní knihovnice malé dárečky, sbalili jsme si věci a po osmé hodině si nás rodiče vyzvedávali, aby nás odvezli domů.

Bylo to super a za rok zase nashle! (aspoň doufáme, že na nás zbyde volné místo).