Jdi na obsah Jdi na menu
 


Noc s Andersenem 2013

Klub dětských knihovnen SKIP ČR a MěK Dašice

Vás zvou na

NOC S ANDERSENEM

 

v pátek 5. 4. 2013

 

V knihovně jsou k dostání přihlášky a "úkolníčky".

Nezapomeňte, že počet míst je omezen a přednost budou mít noví čtenáři.

 

Tak, a je to za námi.

V pátek v podvečer se v dašické knihovně sešlo 16 dětských nocležníků. Vybaveni spacáky, plyšáky, jídlem a pitím a hlavně dobrou náladou se rozloučili s rodiči a těšili se na celonoční akci.

Po organizačních informacích jsme si nejdříve prošli splnění úkolů a povídali jsme si o spisovateli H. CH. Andersenovi. Poté jsme soutěžili, hráli si a také četli. Zkusili jsme si poskládat abecedu poslepu, paní knihovnice vyzkoušela, jak se umíme soustředit na čtený text, v dílničce pro šikovné ruce si každý z nás vyrobil indiánský lapač snů.

Pak přišlo překvapení. Ve vedlejší učebně na nás čekalo večerní loutkové představení Divadla kozlík. Po pohádce o čarodějnici jsme si mohli vyzkoušet práci s loutkami. Pozvali jsme také děvčata z divadélka do knihovny, aby se podívaly, jak vypadá knihovna, když v ní spí 16 lidí.

Za všechny úkoly a umístění v soutěžích jsme dostávali losy. Kolem půlnoci byla tombola a každý z nás vyhrál nějaké drobné ceny. Potom následovala směnárna, aneb co se nehodí, vyměním za jiné. Po půl jedné v noci (většina rodičů už zajisté spala) jsme se pomalu odebrali do pelíšků, paní knihovnice nám přečetla pohádku na dobrou noc a kolem jedné hodiny jsme sladce usínali.

Ráno nás čekala snídaně a potom už balení. Některým z nás se vůbec nechtělo domů, ale nedalo se nic dělat, než si říct: " Tak za rok zase nashledanou".

 

P.S: FOTOGRAFIE VE FOTOGALERII A VÍCE JICH JE NA FACEBOOKU KNIHOVNY DAŠICE